Colvic Watson 35 (1989)

zijkant
tamora zijde
DSC01292
front
DSC05388
DSC01289
DSC03703
DSC00455
DSC01279
DSC03680
DSC01275
DSC00454
DSC00449
DSC01273
DSC03675
DSC01287
DSC01269
DSC01274
20140818_132054

Colvic Watson 35 motorsailor (1989) - Verkocht

In je t-shirt vrolijk zwaaien naar ploeterende zeilers die diep weggedoken in hun regenpakken schuilen voor regen en wind. Deze Colvic Watson polyester motorsailor is werfgebouwd en heeft door zijn grote breedte een enorme ruimte benedendeks. Het schip weegt maar liefst 15 ton en met het matige zeiloppervlak is het een echte motorsailor. Zeil minderen hoeft pas bij een stormachtige wind. Door het gesloten stuurhuis kan met dit schip het hele jaar gevaren worden. De eigenaar, een oud-zeeman, heeft het schip altijd bijzonder goed onderhouden. Het schip is zeer goed uitgerust, met onder meer een radar, een vast ingebouwd aggregaat en een boegschroef. Het is ketch getuigd; grootzeil en genua zijn recent, alleen de bezaan is op leeftijd, maar vanwege het geringe gebruik nog in goede staat.

De accomodatie is prima, met van voor naar achter een voorkajuit met twee ruime kooien boven elkaar en veel berg- en kastruimte en een wasbakje. In de hoofdkajuit bevindt zich een u-vormige bank met een langsbank daartegenover. De langsbank kan worden omgebouwd tot twee kooien boven elkaar. Daarachter de douche/wc en aan bakboord de zeer royale kombuis. Met een trapje komen we in de stuurhut. Hierin alle bedieningen waaronder ook de (professionele Rheinstrom)  boegschroef en agregaat. Daarachter bevindt zich de ruime achterkajuit met een comfortabel dubbel bed en ook weer veel bergruimte.

Onder de cockpitvloer een 62pk Thorneycroft diesel (3425 motoruren) en het dieselaggregaat (995 motoruren). De schoefas is vernieuwd en voorzien van een krachtig druklager en een vetgesmeerde schroefas. Hier zit één van de twee kachels die op het schip zijn ingebouwd. Verder is er een hydrofoor en een geiser.  Voor de stoomvoorziening zijn verder 3 zonnepanelen geïnstalleerd, 2 x 260Ah gelaccu's en 1 x 105Ah startaccu. In totaal kan 600L diesel en 600L water worden ingenomen. Er is een electrische ankerlier en een electrisch toilet. Een tv met schotelantenne. 

Al onze schepen liggen verspreid over het land en (ver) daarbuiten, maak daarom geen reisplannen als u niet actief overweegt het schip te kopen.

Gegevens

Lengte: LOA 11,75m, LOD 10,67m

Breedte: 3,95m 

Diepgang: ca. 1,65m 

Waterverplaatsing: 15 Ton 

Ballast: 2,7 Ton

Doorvaarthoogte: 13 meter

Motorisering: 4 cyl. Thornycroft 230, 62 pk 

Zeiluitrusting: Grootzeil, bezaan, rolgenua, fok, stormfok, trysail, spinnaker

Aluminium rondhouten. 

Stahoogte 1,90m. 6 + 2 slaapplaatsen.

Navigatieuitrusting: log/wind/diepte, GPS, navtex, radar en (hydraulische) stuurautomaat. Twee maal marifoon (zee en binnen). 

Installaties: dieselgenerator 3,5Kw (vast ingebouwd), nieuwe accu's, acculaders, Waterdruksysteem, led verlichting, diesel en watertanks, gasbun. 

Uitrusting: Twee zware ankers voorop, een met Rubberboot met vaste bodem en Selva 4-takt outboard, davids.

Veiligheid: brandblusser, zwemtrap en reddingsmiddelen

Aansprakelijkheid

Breitner Yacht Brokers geeft geen garanties over de staat van de schepen die zij namens de eigenaren te koop aanbiedt. Wij doen wel onze uiterste beste om de in onze uitingen vermelde gegevens te controleren, maar daar de meeste gegevens afkomstig zijn van de eigenaren kan daar door onze makelaardij geen garanties voor gegeven worden. Ook accepteert Breitner Yacht Brokers geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen die eventuele onjuiste informatie op de website, in de mail of anderszins. Dit geldt ook voor eventuele financiële beslissingen en consequenties die worden gebaseerd op de vermelde informatie en gegevens.

Als u over bepaalde aspecten van een schip zekerheid wenst, raden wij onze klanten altijd aan een onafhankelijke expert te raadplegen.

AVR

In het kader van AVG verklaren wij dat wij uw persoonsgegevens uitsluitend bewaren voor het goede verloop van de transacties in verband met de verkoop van uw schip. Wij delen de gegevens uitsluitend met de officiële instanties indien wij daartoe wettelijk worden verplicht of indien dit voor het verloop van de transacties noodzakelijk is en delen dit niet met anderen. De gegevens zijn opgeslagen in een beveiligde omgeving die niet benaderbaar is via het internet en waar alleen de medewerkers van Breitner Yacht Brokers toegang toe hebben.

 

© Breitner Yacht Brokers – het overnemen van teksten en foto’s is niet toegestaan