Miller & Withworth 48' (1978)

Miller & Withworth 48' - € 39.500,-

Voormalig wedstrijdschip, geschikt voor oceaanraces van de bekende jachtontwerpersduo Bob Miller en Craigh Withworth. Bob Miller die zich later Ben Lexcen is gaan noemen veroorzaakte een sensatie in de zeilwereld door met de Australia II voor het eerst de America's cup te veroveren met een team dat niet uit de VS kwam, dat schip met die befaamde vleugel kiel die in Nederland was ontwikkeld. Ook andere ontwerpen van zijn hand waren zeer succesvol. 

 

Over dit schip is niet veel bekend. Veel van zijn ontwerpen werden met name in Australië gebouwd en gezeild. Het is duidelijk een oceaanracer, met een werkdek met een uitgebreide inventaris met onder meer centraal op het dek een grinder, waar een wedstrijdbemanning goed mee uit de voeten kan.

 

De accomodatie is uitgebreid met van achter naar voor een zeekajuit voor de navigator met een wachtkooi en navigatietafel en een douche/wc. Dan de motorruimte met een gang erlangs, de hoofdkajuit met kombuis en zitgedeelte en voor de mast nog een hut, open naar de hoofdkajuit met aan weerszijden kooien. Voorin bevind zich een tweede toilet en zeilenbergplaats. 

 

Commentaar makelaar: Project. De staat van onderhoud is matig. Om het schip opnieuw in de vaart te brengen zullen wat investeringen nodig zijn. 

Gegevens:

Lengte: 14.78 m

Breedte: 4 m

Diepgang: 240 cm

Waterverplaatsing 12 ton

Ontwerper: Miller & Withworth, Designer of the Australia II, winner of the America's cup
Werf: Olympic yachts, Athens, Greece
CE: vrijgesteld
Rompvorm: rondspant
Rompkleur: beige
Dek en opbouw kleur: beige
Dek en opbouw materiaal: polyester
Kuip: achterkuip
Doorvaarthoogte normaal: 20 m ongeveer
Diepgang: 240 cm
Lengte waterlijn: 12 m
Waterverplaatsing: 20 ton, geschat gewicht

Besturing: stuurwiel
Roer: enkel
Kiel/zwaard: vaste kiel

 

Accommodatie
Hoofdkajuit
Stahoogte: 190 cm
Hutten: 3, open space w. bunk beds on the sides
Slaapplaatsen: vast: 9
Type interieur: Modern, licht
Kleur stoffering: blauw
Watertank
Watersysteem: druksysteem
Aantal douches: 2
Toiletten: 2  Handmatig
Kooktoestel & brandstof: 4 pit(ten) gas
Oven
Koelkast & voeding

 

Motor en elektra
Aantal identieke motoren: 1
Start type: elektrisch
Type: binnenboord
Merk: Ford, motor stuk, zal mogelijk moeten worden vervangen
Aantal cilinders: 4
Vermogen: 1x 80 pk
Brandstof: diesel

 

Navigatie en elektronica
Kompas
Dieptemeter
Windmeter
Navigatieverlichting
GPS
Radar
Marifoon


Tuigage
Type tuigage: sloep
Aantal masten: 1
Mast materiaal: aluminium
Verstaging: staaldraad
Zeilen materiaal: dacron
Grootzeil
Genua
Fok
Voorzeil rolsysteem, 

Lieren: aangedreven door een grinder
Handmatige lieren
Selftailing

Anker

Aansprakelijkheid

Breitner Yacht Brokers geeft geen garanties over de staat van de schepen die zij namens de eigenaren te koop aanbiedt. Wij doen wel onze uiterste beste om de in onze uitingen vermelde gegevens te controleren, maar daar de meeste gegevens afkomstig zijn van de eigenaren kan daar door onze makelaardij geen garanties voor gegeven worden. Ook accepteert Breitner Yacht Brokers geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen die eventuele onjuiste informatie op de website, in de mail of anderszins. Dit geldt ook voor eventuele financiële beslissingen en consequenties die worden gebaseerd op de vermelde informatie en gegevens.

Als u over bepaalde aspecten van een schip zekerheid wenst, raden wij onze klanten altijd aan een onafhankelijke expert te raadplegen.

AVR

In het kader van AVG verklaren wij dat wij uw persoonsgegevens uitsluitend bewaren voor het goede verloop van de transacties in verband met de verkoop van uw schip. Wij delen de gegevens uitsluitend met de officiële instanties indien wij daartoe wettelijk worden verplicht of indien dit voor het verloop van de transacties noodzakelijk is en delen dit niet met anderen. De gegevens zijn opgeslagen in een beveiligde omgeving die niet benaderbaar is via het internet en waar alleen de medewerkers van Breitner Yacht Brokers toegang toe hebben.

 

© Breitner Yacht Brokers – het overnemen van teksten en foto’s is niet toegestaan