Merwester Trawler (1976)

unnamed (2)
moodycontr010
DSC00875
DSC00879
DSC00905
DSC00902
DSC00883
DSC00885
DSC00881
DSC00920
DSC00915
DSC00912
DSC00911
DSC00907
DSC00903
DSC00901
DSC00894
DSC00888
DSC00887
DSC00882
DSC00880

Merwester trawler (1976) - Vraagprijs € 24.500,-

Dit stoere zeewaardige en comfortable motorjacht is bijzonder goed onderhouden. Het schip is voorzien van een sterke Ford Ebro Silverstar scheepsdiesel, een motor die je niet vaak tegen zult komen op motorjachten. Maar dit is dan ook geen gewoon jacht, dit schip is gebouwd voor de Zeeuwse wateren en Waddenzee en de meer ervaren bemanning kan ook de Kustwateren goed bevaren. de boot was enige tijd in gebruik als zeevisboot, waarvoor het - met wat kleine aanpassingen - nog steeds goed kan dienen.  

Speciaal voor de wat langere tochten op open water is bij het ontwerp aandacht besteed aan de stabiliteit en een gemakkelijke beweging in zeegang. Ook zijn op het schip kimkielen aangebracht en een steunzeil. De stabiliteit wordt behalve door de vorm ook door het extra gewicht van in de eerste plaats de motor en verder door de beide brandstoftanks bevorderd en natuurlijk de watertank en de vuilwatertank die ook als ballasttank kan worden gebruikt. Hierdoor is het schip zeer stabiel te maken en kan het elk weertype aan. De uitlaat van de motor zit standaard op ca.2 m van de waterlijn af waardoor het niet mogelijk is dat er water in de motor stroomt. Alles bij elkaar maakt dit de boot zeer zeewaardig en met haar grote water en brandstoftanks is haar actieradius erg groot. Maar ook alle binnenwateren van Europa zijn bevaarbaar door haar redelijke kruiphoogte. 

Accommodatie: Er zijn 2 mooie grote slaapplaatsen in de punt, daarachter bevindt zich de kombuis en het toilet. Verder naar achteren de grote motorkamer en daarboven de stuurhut/kajuit. In de kajuit is u-vormige bank die omgebouwd kan worden tot twee-persoons bed. In deze ruimte is ook de stuurpositie binnen. Verder naar achteren is een open zonnedek, met een tweede stuurstand buiten. Op het achterdek bevind zich ook de verhoogde toegang tot het motorruim en van daaruit kan men naar het achterruim, waarin nog twee slaapplaatsen zijn ingebouwd. Het achterruim is ook van bovenaf toegankelijk door een luik. 

Al met al is het een heel comfortabel schip, met een ongewone, maar handige indeling. Speciaal is natuurlijk de zeewaardigheid van dit schip en de mooie grote scheepsmotor in een ruime motorruimte wat leuk speelgoed is voor technische mensen.  Wel heeft de huidige eigenaar de uitlaat van de motor verplaatst naar de spiegel en wordt de schoorsteen nu niet meer gebruikt. Voor gebruik op zee dient deze voorziening echter hersteld te worden. 

Gegevens:

LXBXD: 9,40m X 3,30m x 1,25m

Binnen- en buitenbesturing

Waterverplaatsing: ca. 10 ton

Motorisering: Ford Ebro Silverstar scheepsdiesel, 65 Pk - in 2012 volledig gereviseerd, sinds revisie 132 vaaruren. 

Aandrijving schroefas in oliebad. 

Installatie's: Boegschroef, geiser, walstroominstallatie.

Tanks: Brandstof 2 x 700L, Water: 500L. Vuilwatertank: 600L

Accu's: 4 x 200Ah met losse lader.

Navigatie en electronica: Kompas, Navigatieverlichting, Log, Diepte en marifoon (oud)

Uitrusting: Anker (2x), stootwillen, lijnen, zwemtrap, zeereling, lenspomp en gasbun. 

 

 

Aansprakelijkheid

Breitner Yacht Brokers geeft geen garanties over de staat van de schepen die zij namens de eigenaren te koop aanbiedt. Wij doen wel onze uiterste beste om de in onze uitingen vermelde gegevens te controleren, maar daar de meeste gegevens afkomstig zijn van de eigenaren kan daar door onze makelaardij geen garanties voor gegeven worden. Ook accepteert Breitner Yacht Brokers geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen die eventuele onjuiste informatie op de website, in de mail of anderszins. Dit geldt ook voor eventuele financiële beslissingen en consequenties die worden gebaseerd op de vermelde informatie en gegevens.

Als u over bepaalde aspecten van een schip zekerheid wenst, raden wij onze klanten altijd aan een onafhankelijke expert te raadplegen.

AVR

In het kader van AVG verklaren wij dat wij uw persoonsgegevens uitsluitend bewaren voor het goede verloop van de transacties in verband met de verkoop van uw schip. Wij delen de gegevens uitsluitend met de officiële instanties indien wij daartoe wettelijk worden verplicht of indien dit voor het verloop van de transacties noodzakelijk is en delen dit niet met anderen. De gegevens zijn opgeslagen in een beveiligde omgeving die niet benaderbaar is via het internet en waar alleen de medewerkers van Breitner Yacht Brokers toegang toe hebben.

 

© Breitner Yacht Brokers – het overnemen van teksten en foto’s is niet toegestaan