Lidgard 41 (1980) 

Lidgard 41 (1980) - € 39.500,- +++ Chios, Griekenland 

 

Dit jacht is een beproefd lange afstand zeiljacht dat volledig is uitgerust. Dit schip is ontworpen en gebouwd door de Nieuw Zeelandse bouwer John Lidgard. John Lidgard is een van de bekendste bouwers daar, die in Nieuw Zeeland onder meer bekend is om zijn wedstrijdjachten. Veel schepen in NZ zijn one off's door de kleine marktomvang. De bouwwijze in Woodcore is dan de beste keus. Dit schip is heeft wel een heel bijzondere houten constructie: het is gemaakt van Kouri, een van de beste houtsoorten voor de scheepsbouw. De duurzaamheid van dit soort schepen is onderzocht: het behoud zijn stijfheid over de jaren vele malen beter dan polyester en zelfs beter dan staal. Geen wonder dat de huidige eigenaren volledig op dit schip vertrouwden toen ze er vanuit Nieuw Zeeland naar Europa vertrokken.

 

Dit schip is volledig uitgerust voor een wereldomzeiling. Er hoeven dan ook geen hoge kosten gemaakt te worden om opnieuw in zee te steken en aan een volgende oversteek te beginnen. Van de meeste essentiële onderdelen zijn reserves aan boord. Er is onderweg ook veel vernieuwd: zo zijn de meest gebruikte zeilen vernieuwd en slechts weinig gebruikt. Ook is de motor een keer vervangen, de verstaging is vervangen, etc. etc... En alles is uitgevoerd onder scherp toezicht van de igenaar, die als geen ander weet hoe belangrijk kwaliteit is als je in een storm verzeild raakt. 

Het is een snel schip onder zeil. Het uitgekiende ontwerp zorgt voor goede aan de windse eigenschappen en ook op ruimere koersen is het schip koersvast. De maatvoering van het schip is ideaal voor twee mensen. Bij grotere schepen wordt de manoeuvreerbaarheid minder, bij kleinere schepen de ruimte om langere tijd aan boord te verblijven. Dit schip is ruim en heeft een warm houten interieur en is geheel werfgebouwd. De traditionele indeling is ruim opgezet waardoor je zowel binnen als buiten met heel wat  mensen kunt plaatsnemen, er zijn 4 vaste kooien. Speciale vermelding nog voor de bijboot: deze is klein zodat ze op dek past, maar stabiel genoeg om als reddingsvlot te dienen. Daarnaast heeft het ook de beschikking, naast een buitenboordmotor, over een set zeilen en kan ze dienen voor boot-land transport voor als je ten anker ligt.

Commentaar Makelaar:  Een heel bijzonder, volledig uitgeruste lange afstandszeiler, klaar voor een volgende wereldreis. 

Gegevens

Lengte:12.06 m

Breedte:3.4 m

Diepgang:210 cm

Ontwerper: John Lidgard
Locatie werf: Nieuw zeeland
Adres verkoopterrein: Chios, Griekenland
Rompvorm: s-spant
Rompkleur: wit
Rompmateriaal: Dubbel diagonaal Kauri-hout uit het hart, 30mm Kauri stringers, Kauri gelamineerde frames. 1,000 jaar oude bomen, geen knoesten. John Lidgard wordt beschouwd als de beste Kauri bootbouwer. Het is een kostbare bouwmethode maar dit soort boten heeft het eeuwig leven en de romp vervormt in het geheel niet, dit in vergelijking tot bij voorbeeld polyester dat in de loop der jaren 30% van haar duurzaamheid en stijfheid verliest. Het hout wordt nu beschermd en mag niet meer gebruikt worden, maar er varen nog steeds veel honderd jaar oude Kauri-boten rond. 

Dekkleur: bruin
Dekmateriaal: epoxy composiet
Opbouwkleur: wit
Kiel/zwaard: vaste kiel
Besturing: helmstok
Plaats besturing: buitenbesturing
Roer: enkel
Kruiphoogte (cm): 1700
Diepgang max (cm): 210


Accommodatie
Verblijfsruimtes: 3
Stahoogte (cm): 190
Hutten: 2
Slaapplaatsen vast: 6
Slaapplaatsen extra: 2
Matrassen
Kussens
Gordijnen
Watertank (l): 200
Warm water
Vuilwatertank
Stromend water: elektrisch
Aantal toiletten: 1
Radio/CD-speler:
Kooktoestel/pitten: 3
Kookbrandstof: gas
Oven
Koelkast

 

Motor en elektra
Motortype: binnenboord
Motor merk: Bukh
Bouwjaar motor: 1993
Aantal motoren: 1
Vermogen per motor (pk): 24
Draaiuren: 5000
Brandstof: diesel
Start type: elektrisch
Overbrenging: schroefas
Voortstuwing: schroef
Koeling: indirect
Tankinhoud (l): 120
Brandstoftankmeter
Toerenteller
Oliedrukmeter
Thermometer
Accu 450 amp/hr
Acculader

Dynamo  100 amp alternator

Dynamo 1500 watt
Omvormer
Zonnepaneel
Voltage: 12V

 

Navigatie en elektronica
Navigatieverlichting
Kompas
Autopilot
GPS
Kaartplotter 93cm incl. wereldkaarten set
Marifoon: 2x
Korte golf radio: 2x

 

Tuigage
Aantal masten: 1
Type tuigage: sloep
Mast materiaal: aluminium
Grootzeil
Trysail
Fok
Stormfok
Genua
Spinnaker
Handmatige lieren

 

Uitrusting buitenom
Aantal ankers: 2: Rockna 22 kgs, CQR 50lb

Ankerlier: elektrisch
Anker bevestiging: Ketting
Hekanker
Buiskap
Buitenkussens
Zeerailing, hekpreekstoel
Zwemtrap
Bijboot
Bijboot buitenboordmotor 3HP Malta
Stootwillen, lijnen
Roeispanen, peddel

 

Veiligheid
Reddingsboei
Bilgepomp
Brandblusser
Man-Over-Boord systeem
Radarreflector
Reddingsvesten, harnassen
Gasbun met afvoer
Zelflozende kuip

Aansprakelijkheid

Breitner Yacht Brokers geeft geen garanties over de staat van de schepen die zij namens de eigenaren te koop aanbiedt. Wij doen wel onze uiterste beste om de in onze uitingen vermelde gegevens te controleren, maar daar de meeste gegevens afkomstig zijn van de eigenaren kan daar door onze makelaardij geen garanties voor gegeven worden. Ook accepteert Breitner Yacht Brokers geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen die eventuele onjuiste informatie op de website, in de mail of anderszins. Dit geldt ook voor eventuele financiële beslissingen en consequenties die worden gebaseerd op de vermelde informatie en gegevens.

Als u over bepaalde aspecten van een schip zekerheid wenst, raden wij onze klanten altijd aan een onafhankelijke expert te raadplegen.

AVR

In het kader van AVG verklaren wij dat wij uw persoonsgegevens uitsluitend bewaren voor het goede verloop van de transacties in verband met de verkoop van uw schip. Wij delen de gegevens uitsluitend met de officiële instanties indien wij daartoe wettelijk worden verplicht of indien dit voor het verloop van de transacties noodzakelijk is en delen dit niet met anderen. De gegevens zijn opgeslagen in een beveiligde omgeving die niet benaderbaar is via het internet en waar alleen de medewerkers van Breitner Yacht Brokers toegang toe hebben.

 

© Breitner Yacht Brokers – het overnemen van teksten en foto’s is niet toegestaan