Ocean Explorer (2015) 

Ocean Explorer (2015) - € 1.495.000,- 

De Ocean Explorer is een motorjacht ontworpen door de bekende Nederlandse jachtarchitect Van Oossanen en Cor Rover in samenwerking met de huidige eigenaar. Een stoer motorjacht met een tijdloos ontwerp dat aan vier tot zes personen een maximaal comfort biedt. Het resultaat is een ruim, comfortabel extreem zeewaardig en robuust uitgevoerd motorjacht dat eenvoudig alleen gevaren kan worden en waar dus geen extra bemanning voor nodig is.

Stoer

Door de stoere lijn die in de verte doet denken aan een beroepsvaartuig is dit jacht een opvallende verschijning op het water. De royale lengte en de comfortabele hoofdkajuit met grote, extra sterke ramen rondom maakt dit een schip waar in alle comfort lange tochten mee kunnen worden gemaakt. Het schip is in nieuwstaat, heeft een bijzonder hoog uitrustingsniveau en is uitstekend afgewerkt. De sterke maar relatief lichte aluminium opbouw is gecombineerd met een stalen romp en modern door van Oossanen ontworpen onderwaterschip dat bijzonder goede vaareigenschappen heeft. Met de ruime tanks heeft de Storm een zeer groot vaarbereik en door de relatief geringe diepgang kunnen ondiepe wateren goed bevaren worden. De stuurman heeft alle instrumenten onder handbereik. De krachtige motoren in combinatie met het uitgekiende onderwaterschip zorgen voor een aangenaam zeegedrag en met de flinke waterlijnlengte zijn snelheden van boven de 10 knopen mogelijk. In het stuurhuis zijn alle voorzieningen in het schip te bedienen, ook de pompen bij voorbeeld. Het uitgebreide camerasysteem wordt op twee grote 19" touchscreen schermen voor de stuurman geprojecteerd met daarbij de plotter en de andere gegevens van het schip in beeld gebracht. Er is zelfs een DP (Dynamic positioning system) dat het schip precies op zijn plaats kan houden. Uiteraard is er ook een autopilot ingebouwd.

Interieur

Het interieur, ontworpen door Cor D. Rover Design ism de huidige eigenaar is heel stijlvol: een smaakvol hedendaags open, strak en licht ontwerp met notenhout, gepolijst roestvrij staal en natuursteen met scheepsparket op de vloeren. Het schip is van alle gemakken voorzien, met een energievoorziening waarmee u lang vrij van de wal kan blijven. In het stuurhuis/hoofdkajuit met het uitstekende uitzicht rondom, is het fijn verblijven. Aan bakboord is de kombuis met alle apparatuur en achterin een mooie grote tafel met een rondom bank in u-vorm met rondom ramen die elektrisch te bedienen zijn. Op het benedendek komt u eerst in een hal waarop alle andere ruimtes uitkomen: Voorin de gastenhut met eigen toiletruimte, een aparte hut met twee bedden boven elkaar voor de kinderen en de achterhut met een veel bergruimte, een kaptafel aan bakboord en een zitje aan stuurboord met in het midden een mooi groot frans bed. Naar voren toe loopt de eigensaarshut door in de ruime douche/toiletruimte met dubbele spoelbakken. Hier is ook de was/droog combinatie ingebouwd. Er is een centraal stofzuigersysteem ingebouwd. Het schip is rolstoelvriendelijk.

Motorisering

Het schip heeft twee 260 pk John Deere hoofdmotoren, opgesteld in de uitstekend geïsoleerde motorkamer. Het schip wordt aangedreven door twee verstelbare Schottel roerpropellers, die aangedreven worden door een as. In de motorruimte is ook een plek gevonden voor de uitgebreide elektrische uitrusting, het aggregaat, hydrauliekpompen en de boiler. De bunkercapaciteit is 7400 liter wat het schip een actieradius geeft van ca. 2000 mijl bij 9 knopen vaart. Het schip is tevens voorzien van een sterke boegschroef en hekjet thruster, waarmee het schip eenvoudig te manouvreren is. In de voorruimte zijn diverse pompen opgesteld en hier heeft ook de Kabola verwarmingsketel een plek gevonden.

​Veelzijdig

Of u nu de Rijn over richting de Donau wilt varen of een zwerftocht naar de Noorse fjorden: Dit schip biedt alle mogelijkheden om dit in alle comfort te doen. Ook voor representatieve doeleinden en het varen met relaties biedt dit schip veel mogelijkheden. 

 

Bezichtiging

Het schip is te bezichtigen op afspraak. Wilt u van een welverdiende rust genieten en toch een grote reis maken, maar wenst u geen concessies te doen aan uw comfort?  Wilt u uw relaties uitnodigen om in ongedwongen sfeer te gaan zeilen of een fijn familieschip waar u op een mooie ankerplek samen kunt genieten, maak dan een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding. 

Algemeen

Lengte:    19.95 m
Breedte:    5.2 m
Diepgang:    160 cm
Doorvaarthoogte:    850 cm
Stahoogte binnen:    205 cm

Ontwerper: Van Oossanen/ De Rover
Werf: Altena Yachting
CE: A
CE max gewicht: 58.000 kg
CE max motor: 200 kW
CE aantal opvarenden: 8
Certificaat van Onderzoek
Communautair Binnenvaartcertificaat
Rompvorm: Rondspant
Rompkleur: Grijs
Dek en opbouw kleur: Wit
Dek en opbouw materiaal: Aluminium
Doorvaarthoogte normaal: 8,5 m
Kruiphoogte: 430 cm
Diepgang: 160 cm
Diepgang maximaal: 160 cm
Waterverplaatsing: 58 ton
Besturing: Joystick
Plek besturing: Binnen
Roer: sturende schroeven (Schottels)
Het onderwaterschip is zo ontworpen dat boven 9 knopen bij normale golfslag en 11 knopen bij hoge golven de boot rustig op het water ligt waardoor er geen stabilisatoren nodig zijn. Eventueel kunnen wel rolstabilisatoren worden aangebracht. 

Accommodatie
Salon/kombuis/stuurhut
Stahoogte: 205 cm
Eethoek
Machinekamer
Hutten: 3
Slaapplaatsen: Vast: 6
Type interieur: Modern, notenhout, gepolijst staal en natuursteen
Kleur stoffering: Koffiebruin
Watertanks: 2.140 liter
Watertankmeter
Zwart watertank 1180 L

Grijs watertank 430 L
Vuilwatertankmeters
Vuilwatertank afvoerpomp
Dekafzuiging vuilwater
Watersysteem: Druksysteem
Warm water
Zeewaterpomp
Buitenwater:  dekwaspomp
Aantal douches: 2
Toiletten: 3  Elektrisch
TV
Radio/CD-speler
Satellietontvangst
Kooktoestel & brandstof: 4 pit(ten) Inductie, elektrisch
Oven
Magnetron
Koelkast
Vriezer
Afwasmachine

Centraal stofzuigersysteem

Motor en elektra
Aantal identieke motoren: 2
Start type: Elektrisch
Merk: John Deere
Model: 6068 AFM75
Aantal cilinders: 6
Vermogen: 2x 260 pk
Urenteller
Brandstof: Diesel
Verbruik: 25 liter/uur
Overbrenging: Schroefas
Voortstuwing: Schottel
Koeling: Indirect
Brandstoftank aantal: 3
Totale inhoud brandstoftank(s): 7.400 liter
Materiaal brandstoftank: Staal
Max snelheid: 12 knopen
Kruissnelheid: 9 knopen
Range: 2.000 naut. miles
Brandstoftankmeter
Toerenteller
Oliedrukmeter
Temperatuurmeter
Boegschroef: Hydraulisch
Hekschroef: Jet
Accu: 6 x 1.500 Ah
Acculader: 16 A, variabel van 4 - 16 Ah
Dynamo: 140 A
Accumonitor
Generator: Whisperpower 5 kW
Omvormer: 1.400 Watt
Voltmeter
Walstroom:  3x
Walstroomkabel
Verbruiksmonitor
Voltage:  12V  24V  220V


Navigatie en elektronica
Kompas
Log/snelheid
Dieptemeter

Navigatieverlichting
Roerstandaanwijzer
Autopilot
Kaartplotter
Radar
Bochtaanwijzer
AIS
Marifoon


Uitrusting buitenom
Ankers & materiaal: 1 x
Anker bevestiging: Ketting
Ankerlier: Hydraulisch
Buitenkussens
Zeerailing
Zwemplatform
Strijkinstallatie
Bijboot
Bijboot buitenboordmotor
Kraan
Stootwillen, lijnen
Kuiptafel

Gemakkelijk toegankelijk, rolstoelvriendelijk

Veiligheid
Reddingsboei
Brandblusser, halon in machinekamer
MOB Systeem
Reddingsvesten
Waterdichte deur:  3 compartimenten
Zelflozende kuip

Aansprakelijkheid

Breitner Yacht Brokers geeft geen garanties over de staat van de schepen die zij namens de eigenaren te koop aanbiedt. Wij doen wel onze uiterste beste om de in onze uitingen vermelde gegevens te controleren, maar daar de meeste gegevens afkomstig zijn van de eigenaren kan daar door onze makelaardij geen garanties voor gegeven worden. Ook accepteert Breitner Yacht Brokers geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen die eventuele onjuiste informatie op de website, in de mail of anderszins. Dit geldt ook voor eventuele financiële beslissingen en consequenties die worden gebaseerd op de vermelde informatie en gegevens.

Als u over bepaalde aspecten van een schip zekerheid wenst, raden wij onze klanten altijd aan een onafhankelijke expert te raadplegen.

AVR

In het kader van AVG verklaren wij dat wij uw persoonsgegevens uitsluitend bewaren voor het goede verloop van de transacties in verband met de verkoop van uw schip. Wij delen de gegevens uitsluitend met de officiële instanties indien wij daartoe wettelijk worden verplicht of indien dit voor het verloop van de transacties noodzakelijk is en delen dit niet met anderen. De gegevens zijn opgeslagen in een beveiligde omgeving die niet benaderbaar is via het internet en waar alleen de medewerkers van Breitner Yacht Brokers toegang toe hebben.

 

© Breitner Yacht Brokers – het overnemen van teksten en foto’s is niet toegestaan